Coworking of thuiswerken?

Alle voordelen van coworking op een rijtje

Thuiswerken is een droom, toch? Geen files, de snackkast is nooit ver weg, en als je werkdag erop zit ben je meteen thuis.

Maar de meeste dromen zijn bedrog. En daar is thuiswerk geen uitzondering op. De constante verleiding van afleiding, de overdosis eenzaamheid, en de vage begrenzing tussen werk en privé kunnen je productiviteit een flinke deuk geven.

Dat is net waarom zoveel professionals de sprong wagen naar coworking. Het is een plek waar jouw sociale en professionele behoeften hand in hand gaan.

Thuiswerken of coworking?
Thuiswerken is een droom, of toch liever een coworking?

Word deel van een boeiende community

Voel je je wel eens eenzaam tijdens het thuiswerken? Je bent niet alleen! Buffers "State of Remote"-rapport onthult dat 23% van de thuiswerkers dit gevoel kent.

En da’s natuurlijk lang niet zo gek. Als je ooit The Sims hebt gespeeld, weet je maar al te goed dat de behoefte aan sociaal contact diepgeworteld is. Mensen zijn sociale wezens.

De uitdagingen van telewerk:

De uitdagingen van telewerk
23% van de thuiswerkers voelt zich soms eenzaam.

De Oplossing? Uit onderzoek van TNW blijkt dat een coworkingspace dé plek bij uitstek is om in je sociale behoefte te voorzien. Er is niets mis met een gezellig cafeetje of de plaatselijke bibliotheek. Maar échte connecties worden gemaakt in coworkingspaces, waar er tal van personen zitten net zoals jij!

Het community-gevoel wordt er vaak ook versterkt door groepsactiviteiten. Dit kunnen netwerkevents zijn die door de coworkinginstantie zelf worden georganiseerd, maar ook spontane afterworkdrinks of lunchbreaks over de middag.

Skyline Park community event
Het community-gevoel wordt vaak ook versterkt door groepsactiviteiten.

Breid je netwerk uit

In een coworkingspace word je omringd door andere professionals. Een gezellig woordje aan de lunchtafel of aan het koffieapparaat kan dus al snel leiden tot professionele opportuniteiten.

Meer naamsbekendheid

Door je missie en visie op een ongedwongen manier te delen met andere professionals, vergroot je de naamsbekendheid van je bedrijf. Voor je het weet, ben jij top of mind binnen de community!

Meer leads

Mond-tot-mondreclame is een krachtige marketingtechniek. En coworking brengt je rechtstreeks in contact met professionals uit de streek. Hebben zij jouw hulp niet meteen nodig, dan kennen ze gegarandeerd wel iemand die jouw diensten wél kan gebruiken. Met een goed netwerk loeren nieuwe leads om iedere hoek.

Meer inzichten

Professionals delen graag inzichten met elkaar. Het is een goede manier om jouw kennis in een bepaald veld te laten blijken. Maar het is ook de uitgelezen kans om trends in het bedrijfslandschap te achterhalen en bij te leren van anderen.

Optimaliseer je werk-privébalans

Heb jij soms het gevoel dat je niet kan stoppen met werken? Bijna 25% procent van de thuiswerkers deelt jouw ervaring. Dat komt omdat bij thuiswerken de grens tussen werk en privé veel sneller vervaagt. Je privé is je werk, en je werk is je privé.

Door te kiezen voor een coworkingspace bouw je een fysieke barrière in tussen werk en privé. Zo kan je die balans veel beter maken.

En laten we eerlijk zijn, het is niet altijd een 9-to-5-verhaal. Integendeel. Of je nu ’s avonds moet doorwerken of in het weekend: thuis is niet altijd de beste omgeving. Zeker niet als je een partner of kinderen hebt. De meeste coworkingspaces geven je de mogelijkheid om je af te zonderen wanneer jij dat wil, 24/7.

Verhoog je productiviteit

Binge je nog vlug die laatste paar afleveringen? Steek je nog een wasje in? Thuis liggen afleidingen overal op de loer.

Kwalitatieve coworkingspaces daarentegen zijn ontworpen om je productiviteit te stimuleren. Hier geldt het principe: zien werken, doet werken. Maar niet alle coworkingspaces bieden dezelfde graad van productiviteit.

Kantooromgeving

Sommige coworkingspaces zijn gericht op maximale productiviteit. Deze ruimtes kenmerken zich door strakke inrichting, ergonomisch meubilair en een professionele uitstraling.

Strakke inrichting

De strakke inrichting minimaliseert afleiding en creëert een sfeer van rust.

Skyline Park's coworking space in Izegem
Coworking space in Skyline Park Izegem.

Ergonomisch

Ergonomie slaat op meer dan een goede bureaustoel. Het is een samenspel van verschillende factoren die jou helpen om op een verantwoorde manier te werken. Denk hierbij aan natuurlijk licht of de toegang tot sportfaciliteiten.

Professionele uitstraling

Hoe wil je gezien worden door je klanten? Als je vaak in een zakelijke setting werkt, dan wil je je klanten ook graag ontvangen in een professionele omgeving. Daarnaast bieden deze ruimtes vaak aparte vergaderruimtes zodat je ongestoord kan vergaderen.

Hippe lounge

Aan de andere kant van het spectrum zijn er hippe coworkingspaces waar netwerken en creatieve samenwerking centraal staan. De trendy designmeubels en quirky inrichting kunnen dan wel inspirerend werken, maar ze kunnen ook je focus en productiviteit stevig in de war schoppen.

Flexibiliteit

Het huren van een eigen kantoorruimte kan duur zijn. Coworkingruimtes bieden vaak flexibele abonnementsopties, waardoor je alleen betaalt voor wat je nodig hebt, zoals een bureau of vergaderruimte, zonder de kosten van het huren van een volledig kantoor. Als je bedrijf groeit, kun je meestal eenvoudig opschalen naar grotere ruimtes in dezelfde coworkinglocatie of zelfs verhuizen naar een eigen kantoor, afhankelijk van je behoeften.

Op zoek naar een coworking?

Kom vrijblijvend eens proefdraaien en ervaar zelf alle voordelen van een coworking space, of speur gerust eens rond op onze website!

Meer info over onze coworking